Els tractaments de l’Alumini

Article informatiu sobre el tractament de l’alumini

Felanitx-Mallorca

inicio.jpg
El lacat

Desenvolupem el lacat electrostàtic, el qual assegura la durabilitat, conservació i bellesa de l’alumini, totes elles característiques que depenen de:
– Fer un tractament correcte de l’alumini previ al lacat.
– Aplicar un vernís o pintura de la màxima qualitat.
– Efectuar una aplicació adequada de la pintura.
El lacat es realitza amb vernissos inerts a l’alumini i amb una preparació de base per obtenir una millor adherència del revestiment orgànic. El procés es desenvolupa amb l’aplicació d’una pols termoendurible, la qual per acció del calor es fon i es polimeritza formant una capa dura, llisa, flexible i exempta de porus.
Tots aquests processos estan totalment garantits pel que fa als nostres perfils, i fins i tot la part dels perfils que no és visible és perfectament tractada, la qual cosa garanteix la total protecció davant dels agents externs.

Oferim els nostres perfiles lacats en tots els colors de la carta RAL internacional. De la mateixa manera, disposem d’acabats especials, com ara l’acabat en imitació fusta, el marbre, etc.

L’anoditzat

L’anoditzat es basa en la capa d’òxid compacta i inert que l’alumini forma sobre la superfície del perfil, la qual creix fins a assolir un gruix que permet de protegir el metall del contacte exterior.
S’efectuen diversos banys sobre l’alumini, de manera que podrem assegurar la uniformitat en les tonalitats, ja què és aquest el punt on rau la complicació d’aquest tractament.
L’oxidació de l’alumini dóna lloc a un compost anomenat alúmina, el qual es troba molt cohesionat amb el mateix substrat de l’alumini, i no només no es desprèn, sinó que a més compleix la funció addicional de protegir l’alumini que recobreix. Malgrat que l’alumini sigui un material amb tendència a oxidar-se ràpidament, i que l’alúmina és el millor protector contra les inclemències climàtiques, la capa d’alúmina obtinguda espontàniament no sempre ofereix la protecció suficient per a l’aplicació a la qual destinarem el perfil d’alumini. Per assolir els gruixos escaients, l’alumini es sotmet a un procés electroquímic, conegut com a anoditzat. El procés consisteix a fer passar corrent elèctric a través del perfil, mentre es troba submergit en una solució de pH àcid o bàsic, col·locat en l’ànode d’un electròlit, per potenciar l’oxidació de l’alumini, creant una capa els porus de la qual s’eliminen al llarg del procés de segellat, és a dir el procés d’hidratació que augmenta el volum de la capa.
La coloració es desenvolupa mitjançant dos sistemes: per coloració química (el pigment es diposita en l’entrada del porus), o per coloració electrolítica (absorció, és a dir el colorant penetra fins al fons del porus).
Tots els nostres perfils s’anoditzen fent servir el procediment electrolític, i es sotmeten a un polit final mecànic en la superfície.
Oferim els perfils anoditzats en tota la gamma de les tonalitats metal·litzades.

12 pensamientos en “Els tractaments de l’Alumini

 1. Pingback: wayne

 2. Pingback: leslie

 3. Pingback: Darren

 4. Pingback: Ted

 5. Pingback: Guy

 6. Pingback: Louis

 7. Pingback: Homer

 8. Pingback: Nelson

 9. Pingback: Bryan

 10. Pingback: Pedro

 11. Pingback: Dan

 12. Pingback: Ian

Deja un comentario